Plita incorporabila electrica sau pe gaz – care este cea potrivita?

O plita incorporabila se presupune a fi una dintre acele electrocasnice foarte utile din bucataria ta, motiv pentru care alegerea optiunilor potrivite iti va aduce o care se va ridica peste nivelul asteptarilor tale.

O prima alegere pe care trebuie sa o faci este aceea de a determina care tip de plita ti se potriveste pe deplin. Poti alege intre una electrica, una pe gaz sau de ce nu si mixta. Vei incepe prin a cunoaste avantajele fiecareia dintre ele.

Plita incorporabila pe gaz

O plita incorporabila pe gaz obisnuita este reprezentata de un anumit numar de arzatoare cu flacara si un sistem de aprindere manuala, electrica, ce furnizeaza o scanteie menita sa aprinda gazul si sa-l transforme in foc.

Butoanele care te ajuta sa reglezi intensitatea flacarii sunt adesea locate in partea frontala a plitei, toate puse intr-o linie. Instalarea unui astfel de dispozitiv este ceva mai dificila din moment ce trebuie conectat la sursa principala de gaz, motiv pentru care ai nevoie de o persoana specializata.

Plitele pe gaz sunt preferate de foarte multi bucatari din cauza faptului ca sunt capabile sa genereze instant caldura ce este foarte usor de controlat si distribuita uniform. Nu trebuie sa astepti pana cand suprafata sa se incalzeasca si nici nu esti nevoit sa iti faci griji ca aceasta ramane calda dupa ce ai terminat de gatit.

Gazul este o resursa ceva mai ieftina, de aceea si plitele pe gaz sunt accesibile si investitia pentru intretinerea uneia este redusa. Acelasi principiu se aplica la majoritatea electrocasnicelor alimentate cu gaz natural.

Dezavantajul unei plite incorporabile pe gaz este chiar suprafata sa, deseori arzatoarele si zona din apropierea lor fiind foarte dificil de curatat. In aceeasi situatie se afla si suporturile pentru vasele de gatit.

OFERTE PLITE INCORPORABILE PE GAZ

Plita incorporabila electrica

Acestea pot fi incadrate in doua subcategorii: plita incorporabila cu inductie si ceramica. Desi cele doua tehnologii aduc rezultate diferite, au o sumedenie de caracteristici comune.

Spre exemplu, ambele au un aspect modern reprezentat de suprafata din sticla neagra. Acea suprafata neteda face ca plitele electrice sa fie usor de curatat, fara a-ti mai face probleme in privinta suporturilor pentru vasele de gatit sau arzatoarelor vizibile.

Plitele incorporabile electrice sunt perfecte si pentru zonele rurale unde nu exista o sursa de alimentare cu gaz. De asemenea, ele sunt mult mai sigure comparativ cu cele pe gaz, iar producatorii de plite electrice investesc foarte mult timp pentru cautarea de solutii de siguranta, precum acei indicatori termici care sa-ti afiseze atunci cand suprafata este calda.

E usor sa gasesti o plita incorporabila electrica ieftina, insa si mai usor este sa dai de una foarte scumpa. Multe dintre ele isi merita pe deplin pretul, in special cand vorbim de cele cu inductie. E suficient sa incercati una pentru a va dori cu orice pret sa o aveti in propria bucatarie.

Ca o ultima precizare, va recomandam sa incercati o plita incorporabila cu inductie fara zone de gatit fixe. Poti pozitiona tigaia in orice loc iar plita prelua automat pozitia acesteia si va genera acel camp electromagnetic pentru a incalzi recipientul.

OFERTE PLITE INCORPORABILE ELECTRICE

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Login/Register access is temporary disabled