Diferențe și avantaje – electrocasnice incorporabile, semi incorporabile și individuale

Asamblarea unei bucătării este o sarcină ce ține de confort și gust. Trebuie să fie un spațiu funcțional care vă permite să îndepliniți toate sarcinile într-un mod confortabil; dar trebuie să fie și un spațiu frumos, în care să vă simțiți confortabil și cu care să vă simțiți conectat.

Deci, atunci când vă asamblați bucătăria, trebuie să țineți cont de modul în care veți instala aparatele electrocasnice. Vreți să fie aparate cu un design inovator și să fie la vedere? Vreți ca bucătăria să fie un spațiu curat și uniform? Sunteți convins de estetica unică a unui cuptor și a unei plite rustice sau sunteți înclinat spre funcționalitatea unei mașini de spălat vase incorporabile (https://studiocasa.ro/masini-de-spalat-vase)? Pentru aceaste alegeri trebuie să cunoașteți diferitele tipuri de aparate electrocasnice.

Ce sunt aparatele electrocasnice independente?

Aparatele electrice de sine stătătoare sunt cele care sunt instalate individual: profitând de deschiderile din bucătărie și independent una de cealaltă.

Aceste aparate sunt de obicei vizibile, iar producătorii au mare grijă de designul lor, astfel încât, ele însele, sunt deja piese estetice care fac din bucătăria dvs. un loc mai frumos.

Ce avantaje au?

Avantajul acestui tip de aparat este libertatea de instalare. Le puteți pune acolo unde doriți, fără a vă lipi de un spațiu. De exemplu, puteți pune mașina de spălat în alt loc decât în ​​bucătărie.

Un alt avantaj este estetica. După cum am spus, au de obicei un design caracteristic și variat: le puteți găsi albe, finisate din oțel inoxidabil, în multe culori. Acest lucru vă va permite să combinați culorile și materialele în bucătărie și să obțineți un spațiu personal cu care vă simțiți identificat.

Puteți combina oțelul inoxidabil cu mobilierul alb și lămpi avangardiste, sau puteți alege un design retro ori puteți propune contraste de culori îndrăznețe și inovatoare.

În ceea ce privește instalarea lor, acestea nu depind atât de mult de planificare și, prin urmare, sunt de obicei mai ușor de instalat. Atât timp cât aveți instalarea minimă, de exemplu, frigiderul și un aragaz electric rustic vor avea nevoie de priza obișnuită pentru a putea funcționa.

Ce sunt aparatele încorporate?

Aparatele electrocasnice încorporate sunt proiectate pentru a fi plasate în interiorul unui dulap care le acoperă. Nu au un exterior proiectat, deoarece funcția lor este să fie amplasate într-un alt spațiu.

Acestea sunt complet funcționale, obiectivul lor fiind de a face din bucătărie un spațiu omogen în care mobilierul și aparatele să nu se distingă.

Există modele de instalare integrate pentru aproape toate aparatele de uz casnic, indiferent dacă sunt combine frigorifice încorporabile, cuptoare încorporabile sau plite încorporabile (https://studiocasa.ro/plite-incorporabile). Există mult mai multă varietate când vine vorba de găsirea aparatelor compacte.

Ce avantaje au?

Aparatele electrocasnice încorporate sunt la fel de funcționale ca aparatele electrocasnice independente, deci principala lor diferență este estetica. Ele transformă bucătăria dvs. într-un set integrat, omogen, cu linii simple.

În ceea ce privește spațiul, aparatele încorporate vă permit să profitați la maximum de bucătăria dvs. atât prin instalația în sine, cât și prin posibilitatea de a utiliza multiplele modele de aparate compacte care există pe piață în acest moment.

Un alt avantaj este că nu depindeți de formele și dimensiunile aparatelor, puteți construi mobila de bucătărie care vi se potrivește cel mai bine în funcție de dimensiunea aparatelor, și pot face bucătăria mult mai ergonomică.

Dacă bucătăria dvs. are lumină naturală, o bucătărie realizată cu aparate încorporate vă permite să profitați la maximum și să o combinați cu lumină artificială pentru a crea un interior confortabil în care gătitul, spălarea vaselor sunt sarcini mult mai plăcute.

Ce sunt aparatele electrice semi încorporabile?

Aparatele semi încorporabile sunt un amestec dintre cele două menționate anterioar. Sunt aparate electrice precum cele de sine stătătoare, dar sunt pregătite pentru a fi depozitate într-o piesă de mobilier și dau senzația de a fi integrabile. În cazul acestor aparate electrocasnice, atunci când sunt incorporate, panoul de control este vizibil și  poate să fie accesat  fără a fi nevoie de a deschide o ușă de dulap așa cum este în cazul aparatelor electrocasnice încorporabile.

Extinderea și varietatea aparatelor electrice încorporabile au făcut ca această opțiune să scadă în uz, astfel că în ziua de astăzi această caracteristică o găsim de obicei la mașinile de spălat vase și frigidere.

Cu toate acestea, sunt încă o opțiune bună pentru a economisi spațiu în bucătăria dvs. și pentru a construi un spațiu deschis cu linii simple, ca în cazul unităților încorporate.

Ce avantaje au?

Pe de o parte, puteți profita la maximum de spațiu și puteți oferi bucătăriei dvs. un finisaj elegant și modern. Pe de altă parte, păstrați posibilitățile aparatelor independente.

Ele păstrează unele dintre avantajele aparatelor electrocasnice încorporabile, cum ar fi spațiul, posibilitatea de a crea un spațiu uniform, posibilitățile de lumină naturală și, de asemenea, foarte important, facilitățile la curățarea bucătăriei, deoarece nu există goluri între aparate și mobilier.

După cum puteți vedea, diferențele la instalarea aparatelor și la asamblarea bucătăriei dvs. vor determina finisajul acestuia . Prin urmare, este important să medităm puțin și să decidem ce tip de bucătărie ne vom dori.

Crearea unui spațiu pe placul dvs. este esențială pentru a lucra într-un mediu plăcut, ceea ce face ca acele sarcini plictisitoare sau obositoare să devină mult mai suportabile și pentru că intrarea în bucătăria dvs. este un adevărat moment de relaxare și armonie.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Login/Register access is temporary disabled