Atunci când vă remodelați bucătăria, este important să știți în ce direcție stilistică doriți să mergeți. Dacă vă place sentimentul de confort inspirat de către designul unei cabane retrase undeva departe în munți, atunci designul rustic poate fi alegerea potrivită pentru voi, deoarece se construiește în jurul fuziunii dintre lemn și piatră.
De la un aspect de lemn uzat la o atmosferă cozy creată prin covorașe cu blăniță sau pături pufoase aplicate pe scaune, există atât de multe moduri în care puteți încorpora un aspect rustic în bucătărie, indiferent dacă locuiți într-o casă în mediul rural sau în inima unui oraș aglomerat.
Nu știți de unde să începeți? Vă vom oferi câteva sfaturi care să vă ajute în crearea unei bucătării rustice pe gustul vostru:
Pereți minimaliști
Culoarea pereților vă poate ajuta să creați atmosfera potrivită pentru bucătăria voastră.În mod ideal, dacă doriți o bucătărie cu o atmosferă rustică, pereții ar trebui să fie din lemn sau cărămidă, ori din piatră. Dar dacă aceasta nu este o opțiune, atunci puteți vopsi pur și simplu pereții în tonuri pale, minimaliste, cum ar fi bej, galben pal, alb sau verde mentă. Desigur, puteți opta pentru orice culoare doriți, dar asigurați-vă că alegeți vopsea deschisă pentru a oferi bucătăriei o estetică curată și luminoasă. De asemenea, ar trebui să contrasteze frumos cu paleta mai întunecată a pieselor de mobilier din lemn, care sunt caracteristice oricărui spațiu rustic.
Vă puteți acoperi pereții cu opere de artă fermecătoare de epocă, cu accente din lemn și, eventual, elemente din mediul rural. În plus, puteți folosi copii ale rețetelor vechi de familie pentru a vă decora camera cu tematică rustică. Acest lucru ar servi și scopului de a prezenta „moștenirea culinară” a familiei dumneavoastră. Așezați-le în rame de epocă pe care le puteți face singuri pentru a evita să cheltuiți prea mult pe decorațiuni pentru bucătărie.
Corpuri de iluminat rustice
Desigur, o bucătărie rustică nu ar fi completă fără unele corpuri de iluminat cu adevărat rustice. Ele pot fi un punct focal excelent pentru bucătărie, precum și o modalitate cu adevărat elegantă de a adăuga căldură și de a lumina locul. Puteți folosi becuri simple sau vă puteți crea propriul corp de iluminat suspendat.
De asemenea, puteți adăuga plante agățătoare dacă doriți. Asigurați-vă că nu sunt prea mari, astfel încât să nu pună stăpânire pe lumina din încăpere. Aceste tipuri de lumini se pot încălzi, de asemenea, cu ușurință, deci așezați-le corect pentru a evita arderea plantelor.
Lemn vechi recuperat netratat sau vopsit
Să trecem de la structura bucătăriei, mai concret la mobilierul ei. Bucătăriile rustice mici, precum și cele suficient de mari pentru o insulă, găzduiesc acum articole de mobilier din lemn vechi recuperat. Finisajul poate fi natural sau brut și netratat, sau nuanțat cu pete colorate. Mobilierul din pin nuanțat în verde mentă sau alb murdar este o mare tendință. Bucătăria rustică albă este un pariu sigur, care combină căldura lemnului cu luminozitatea și funcționalitatea oferită de alb. Mai mult, nu se demodează niciodată.
Mobilierul din lemn este un element esențial în interiorul rustic, deci acest lucru se va alinia cu siguranță la tema dorită.
Atunci când alegeți accente decorative pentru bucătăria voastră, asigurați-vă că sunteți în căutare de piese fermecătoare, care sunt puțin aspre în jurul marginilor. Alegeți obiecte care sunt apropiate sau care amintesc de natură, care ar trebui să fie în orice lucrare artizanală, uzată de timp sau confecționată, sau materiale organice naturale, cum ar fi lemnul sau răchita. Hotele rustice cu elemente din lemn vor crea armonie și se vor integra perfect în tematica și stilul ales.
Rafturi din lemn
Rafturile sunt un dispozitiv important în orice bucătărie, așa că asigurați-vă că instalați unele în a voastră. Rafturile din lemn sunt ideale, deoarece conferă o senzație deosebit de rustică oricărui spațiu. Sunt, de asemenea, extrem de funcționale – le puteți folosi pentru a stoca și a organiza ingredientele și condimentele sau le puteți folosi pentru a vă afișa piesele decorative.
Pentru un decor suplimentar, așezați farfurii și căni colorate sau câteva fotografii de familie în rame personalizate și afișați-le pe rafturi pentru un aspect confortabil și casnic.
Blat rustic
Când proiectați dulapuri de bucătărie, nu uitați blatul. Dacă doriți să mizați pe un aspect rustic, puteți economisi multă muncă grea, reproiectând blatul în locul dulapurilor.
Oferiți un aspect unic bucătăriei cu blaturi din lemn. Blaturile din lemn nu oferă doar un aspect rustic bucătăriei dvs., ci vor completa și celelalte lucrări de mobilier din lemn.
Electrocasnice mari în stil rustic
Puteți să amestecați rustic cu industrial, dar va ieși foarte mult în evidență acest contrast, mai ales dacă partea industrială vine de la electrocasnicele mari. Dacă vreți să aveți armonie, atunci mergeți pe electrocasnice cu aspect rustic.
Un cuptor rustic se definește prin accente antichizate, precum un bronz antichizat în partea de butoane sau mânere – același lucru este valabil și dacă alegeți un aragaz rustic: butoanele, mânerul ușii cuptorului sunt create în stil vechi.